Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama

 
Aktualności

»


O kulinariach w Łodzi

W dniach 4-5 listopada w Łodzi odbędzie się IX ogólnopolska konferencja organizowana przez Regionalną Organizację Turystyczną Województwa Łódzkiego.  Tegoroczna  edycja zatytułowana „Kultura i turystyka – Wokół wspólnego stołu” będzie dotyczyła rozwijającej się  w Polsce turystyki kulinarnej.


Podróżowanie to nie tylko zwiedzanie zabytków, udział w festiwalach czy wydarzeniach sportowych. To także poznawanie stylu życia mieszkańców danego miejsca, ich tradycji, obyczajów, czy… typowych potraw. Dla coraz większej liczby turystów chęć poznania nowych smaków staje się istotnym, jeśli nie głównym powodem podróży. Wycieczki nastawione na odkrywanie nieznanych, regionalnych potraw to coraz popularniejszy trend w światowej i polskiej turystyce, który pozwala poznać jednocześnie tradycję, kulturę i mieszkańców danego regionu.

Tegoroczna, dziewiąta edycja konferencji organizowanej przez ROTWŁ we współpracy z Instytutem Miast i Turyzmu Wydziału Nauk Geograficznych Uniwersytetu Łódzkiego oraz wsparciu Ministerstwa Sportu i Turystyki dotyczyć będzie właśnie turystyki kulinarnej. Podczas dwóch dni obrad zostaną omówione kierunki rozwoju kulinarnych podróży, a także szanse, jakie niosą one mieszkańcom odwiedzanych regionów.

Na konferencję „Kultura i turystyka – Wokół wspólnego stołu” odbędzie się w Łódzkim Domu Kultury przy ulicy Traugutta 18 w Łodzi. Aby wziąć w niej udział należy zarejestrować się na stronie www.konferencja2015.rotwl.pl

2015-11-02 16:34:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
Sylwetka

»




»Katarzyna Krawiczyńska, właścicielka biura Herkules Express w Słupsku  » więcej





Newsletter

»

Zamów newsletter