Strona główna  |  Wydawnictwo  |  Wydania cyfrowe  |  Kontakt  |  Reklama

 
Aktualności

»


WYDARZENIA

Członkowie WOT w prestiżowym przewodniku

Tegoroczna gala premiery VI edycji Żółtego
Przewodnika Gault & Millau odbyła się
w warszawskim centrum Expo XXI. W katalogu znalazły się wyłącznie restauracje z najwyższymi ocenami, które otrzymały co najmniej 11 na 20 możliwych punktów.
Warszawa króluje w tym zestawieniu – ponad 120 stołecznym restauracjom przyznano kucharskie czapki.

Barbara Tutak, prezes Warszawskiej Organizacji Turystycznej cieszy się, że wśród lokali z najwyższymi ocenami ekspertów kulinarnych znaleźli się członkowie WOT. Mowa o restauracjach Belvedere, Brasserie Warszawska, Chianti, Kieliszki na Próżnej, Kieliszki na Hożej, Prime Cut oraz Opasły Tom, który wyróżniono również nagrodą dla Flavii Borawskiej – otrzymała ona tytuł „Kobieta Szef 2020”. W pozostałych przyznawanych kategoriach nagrody otrzymali: Rafał Kowalczyk z warszawskiego Starego Domu (Szef Kuchni Tradycyjnej), Rafał Grzegorzek (Młody Talent), Łukasz Budzik z sopockiej Menniczy Fusion (Szef Jutra). Szefem Roku został natomiast Dariusz Barański z Restauracji Warszawska zlokalizowanej w hotelu Warszawa. W wydarzeniu wzięło udział ok. 800 osób i wydano 8000 dań. MG

2019-12-10 16:33:00

powrót

Dołącz do dyskusji na stronie

»

Komentarz:
Text:
Podpis:
Nazwa:
WWW:

Wysłanie komentarza oznacza ze zgadzam się na regulamin.
Dołącz do dyskusji na FB

»

 
Sylwetka

»




»Katarzyna Krawiczyńska, właścicielka biura Herkules Express w Słupsku  » więcej





Newsletter

»

Zamów newsletter